Gigabyte готує кілька десятків плат із логікою Intel B860 та AMD B850

Gigabyte Technology почала готуватися до релізу відносно недорогих материнських плат для оновлених платформ Intel та AMD. Виробник вже зареєстрував у базі даних Євразійської економічної комісії (ЄЕК) кілька десятків нових моделей, виконаних на основі наборів логіки Intel B860 й AMD B850.

До продажу вищезгадані материнські плати надійдуть не раніше початку 2025-го. Найімовірніше, виробники представлять їх на січневій виставці CES 2025. Приблизно в цей самий час Intel випустить 35- і 65-ватні моделі процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) у конструктивному виконанні LGA1851. Зазначимо, що до кінця року асортимент CPU Arrow Lake-S буде обмежений оверклокерськими рішеннями, які можна буде використовувати в платах LGA1851/Z890.

Разом з тим специфікації наборів логіки для оновленої платформи AMD AM5 відомі вже деякий час. Системні плати на чипсеті B850 запропонують PCIe 5.0 для NVMe-накопичувача та опціональну підтримку цього високошвидкісного інтерфейсу для графічного адаптера, а також дадуть змогу розганяти процесор і оперативну пам'ять. Що стосується новинок Gigabyte, то набори логіки Intel B860 та AMD B850 стануть основою таких материнських плат:

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 1)