Чутки: Intel скасувала «рефреш» процесорів Arrow Lake-S для платформи LGA1851

Наступного місяця відбудеться реліз процесорів Inte Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для настільних ПК. Ці CPU дебютують у складі платформи LGA1851 та, за останньою інформацією, залишатимуться топовим рішенням в асортименті чипмейкера протягом наступної пари років. Неофіційні джерела стверджують, що сімейство Arrow Lake-S Refresh, чий реліз очікували 2025 року, було скасовано.

Інформація про підготовку процесорів Intel Arrow Lake-S Refresh з'явилася ще минулого року. Це сімейство повинно було принести продуктивніший NPU-блок, що відповідає за прискорення ШІ-застосунків, тоді як решта особливостей (архітектура, об'єм кеш-пам'яті й т.д.) виявилися б успадковані від звичайних CPU Arrow Lake-S. Якщо «рефреш» дійсно було скасовано, то велике оновлення асортименту настільних чипів Intel відбудеться тільки у 2026 році.

Ми вже знаємо, що у випадку десктопних процесорів Intel наступний перехід на нові архітектури x86-ядер запланований в поколінні Nova Lake. Ці процесори поєднуватимуть E-ядра Arctic Wolf та P-ядра Panther Cove. Щоправда, на цей момент важко сказати, чи успадкують CPU Nova Lake конструктивне виконання LGA1851.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 23.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: