Valve тестує Proton для запуску ігор на ARM

Схоже, компанія Valve тестує нову версію Proton для платформи ARM64. Згадка цієї версії програмного забезпечення присутня в базі SteamDB. І там уже виявлено сумісність із сотнями ігор, включно з Left 4 Dead 2, Shadows of Mordor та безліччю інших.

Left 4 Dead 2 Proton ARM

Proton — це програмний «прошарок» для запуску ігор з Windows на операційних системах Linux. Його створювали для операційної системи SteamOS, яка використовується на портативній консолі Steam Deck. Імовірно, тепер Valve хоче вийти за рамки платформи x86 і забезпечити сумісність ігор із бібліотеки Steam із процесорами ARM. Деякі припускають, що Valve розробляє якийсь пристрій на процесорах ARM або наступна версія Steam Deck буде заснована на цій платформі. Але це може бути просто спроба розширити сумісність Steam і Proton зі сторонніми пристроями на ARM. У будь-якому разі запуск такої версії Proton серйозно розширить можливості Linux в якості універсальної ігрової платформи. Сама Valve жодних офіційних заяв поки не робила.

Це важлива подія для індустрії. Цього року Qualcomm вперше вийшла на ринок PC з ноутбуками на процесорах Snapdragon X. Слабка ігрова продуктивність і сумісність з іграми на новій платформі поки що є одним із серйозних мінусів. Але ініціатива Valve може поступово змінити ситуацію.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 23.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: