Intel залучила 8,5 мільярда доларів фінансування всього за один тиждень

Компанія Intel намагається знайти вихід із затяжної кризи. Після обвалу акцій у якийсь момент капіталізація процесорного гіганта впала нижче капіталізації Starbucks. Але зараз почався зворотний процес, Intel привертає мисливців на вигідні інвестиції, які впевнені в тому, що уряд США не допустить краху такої стратегічно важливої компанії. Також оптимізм інвесторів пов'язаний з оголошенням про реорганізацію всередині компанії, оптимізацію витрат і виділення напівпровідникового напрямку в окремий підрозділ Intel Foundry.

Головною ознакою стабілізації є нові великі інвестиції в Intel. За один тиждень компанії вдалося залучити фінансування на 8,5 мільярда доларів. Це контракт з Міністерством оборони США в рамках секретної програми Secure Enclave на виробництво чипів для військової та розвідувальної сфери. Також велика компанія Apollo Global, яка займається управлінням активів, оголосила про намір виділити $5 мільярдів інвестицій. Ще $8,5 мільярда і пільговий кредит на $11 мільярдів компанія зможе отримати в рамках підтримки з розвитку напівпровідникового виробництва в США. Також відомо про масштабну співпрацю з Amazon Web Services з виробництва чипів для ШІ, що має забезпечити великий дохід для Intel Foundry в майбутньому. Amazon і Broadcom будуть головними замовниками чипів за новим техпроцесом Intel 18A.

Для скорочення витрат Intel розпродає деякі активи, наприклад, частку в Altera. Буде згорнуто програму з будівництва заводів у Німеччині та Польщі.

Відомо, що Qualcomm пропонує Intel угоду і зацікавлена в поглинанні частини бізнесу процесорного гіганта. Але в аналітиків є сумніви, що Qualcomm володіє потрібними фінансовими ресурсами, оскільки лише 15 фабрик Intel оцінюють у $150 мільярдів.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 24.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: