Процесор AMD Ryzen Z2 Extreme отримає вісім ядер

На початок 2025-го компанія AMD запланувала реліз процесора Ryzen Z2 Extreme, призначеного для використання в портативних ігрових системах. Чипмейкер уже розпочав тестування інженерних зразків нового APU. Про це свідчать свіжі записи в митних базах.

AMD Ryzen Z2 Extreme

Згідно з наданою інформацією, в арсеналі AMD Ryzen Z2 Extreme буде вісім x86-ядер, найімовірніше, це буде комбінація Zen 5 та Zen 5c. Паспортний рівень TDP становить 28 Вт, але його напевно можна буде налаштувати в діапазоні від 9 до 30 Вт.

Подробиць про графічне ядро Ryzen Z2 Extreme, на жаль, не наводиться. У разі використання кристала Strix Point, знайомого за ноутбучними Ryzen AI 300-ї серії, iGPU нового процесора може налічувати до 16 Compute Units. Разом із високошвидкісною пам'яттю LPDDR5X це забезпечить новинці непогану ігрову продуктивність.

AMD Ryzen Z2 Extreme

На цей момент жоден із партнерів AMD не оголосив про плани випустити пристрій на базі Ryzen Z2 Extreme. Закордонні колеги припускають, що цей процесор може послужити основою нового покоління ASUS ROG Ally та Lenovo Legion Go. Хай там що, офіційні подробиці напевно стануть відомі під час виставки CES 2025 у першій половині січня.

AMD Ryzen Z2 Extreme

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 24.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: