Huawei розсилає перші зразки ШІ-чипів Ascend 910C своїм партнерам

Китайський технологічний гігант починає випробування свого нового чипа Ascend 910C для обчислень штучного інтелекту. У виробника великі плани на цей чип, і раніше була інформація, що за грубою обчислювальною потужністю його можна порівняти з Nvidia H100. Зараз Китай є одним із найбільших ринків для обчислень ШІ, але місцеві компанії обмежені в можливостях через санкції США. Офіційно в країну заборонено постачання топових прискорювачів обчислень Nvidia, і за чутками незабаром під заборону можуть потрапити навіть урізані Nvidia H20, які були спеціально розроблені для китайського ринку. У такій ситуації китайські технологічні компанії активно шукають альтернативу, і Huawei сподівається її надати.

За інформацією з китайських джерел, Huawei вже розіслав перші зразки нових чипів великим китайським компаніям для тестування і налаштування. Це перший етап на шляху до масштабного впровадження. Раніше була інформація, що постачання Ascend 910C може розпочатися вже в жовтні поточного року, а попередні замовлення сягають десятків тисяч штук.

Зазначимо, що у Huawei вже є великий досвід у створенні спеціалізованих прискорювачів ШІ та великих обчислювальних кластерів. Минуле покоління чипів Ascend 910B мало великий попит у Китаї. За даними виробника, рішення Ascend використовувалися для навчання половини з більш ніж 70 найбільших мовних моделей Китаю станом на минулий рік. Очевидно, що посилення санкційного тиску тільки зміцнить позиції Huawei на внутрішньому ринку.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Всі новини за 30.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: