У перших тестах SSD-контролер Phison E31T з підтримкою PCIe 5.0 показав високу енергоефективність

Закордонні колеги поділилися першими тестами SSD-контролера Phison PS5031-E31T. Це платформа для твердотілих накопичувачів менйстрім-рівня з підтримкою інтерфейсу PCI Express 5.0 x4. Новинка хоч і забезпечує менші швидкісні показники, ніж відомий Phison PS5026-E26, але зате має порівняно невисоке енергоспоживання.

Формальний дебют платформи Phison E31T відбувся ще на виставці Computex 2023. Новий SSD-контролер виготовляють за 7-нм технологією на потужностях TSMC, він не підтримує зовнішній буфер DRAM і здатний працювати з мікросхемами флеш-пам'яті 3D NAND TLC/QLC у чотириканальному режимі. Виробник відзначає можливість створення на його основі NVMe-накопичувачів місткістю до 8 Тбайт.

В офіційних специфікаціях для SSD на базі PS5031-E31T заявляються максимальні швидкості читання/запису близько 10,8 Гбайт/с і рівень швидкодії до 1500 тис. IOPS. У незалежних бенчмарках інженерний зразок NVMe-накопичувача з новою платформою Phison дещо не дотягує до цих параметрів, проте він вже забезпечує високі показники енергоефективності.

Максимальне енергоспоживання, яке зафіксували наші колеги з TechPowerUp, склало 5 Вт. Щобільше, новинка демонструє чудові показники швидкостей читання/запису в перерахунку на один ват. Очікується, що ці поліпшення дадуть змогу без особливого клопоту використовувати SSD з підтримкою інтерфейсу PCI Express 5.0 у ноутбуках. Щоправда, терміни виходу та орієнтовні ціни NVMe-накопичувачів на базі E31T поки не повідомляються.

Детальніша інформація про швидкодію платформи Phison PS5031-E31T доступна за посиланнями: TechPowerUp, KitGuru, Tom's Hardware та HotHardware.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Всі новини за 01.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: