Корейські компанії у сфері ШІ відмовляються від напівпровідникового виробництва Samsung на користь TSMC

Зараз у світі спостерігається справжній бум штучного інтелекту, і багато компаній намагаються випускати спеціалізовані чипи для цієї сфери. Це перспективна галузь для виробників напівпровідників, але і конкуренція між провідними чипмейкерами висока. З'явилася інформація, що низка компаній з Південної Кореї поступово відмовляється від напівпровідникового виробництва Samsung Electronics і йдуть до тайванської TSMC.

Samsung Electronics

Згадується кілька конкретних прикладів. Компанія Furiosa AI використовувала техпроцес 14 нм від Samsung для свого чипа першого покоління Warboy, але вибрала виробництво 5 нм від TSMC для чипа другого покоління Renegade. Чип Renegade представлений у серпні, а масове виробництво стартує наступного року. Він використовує швидку пам'ять HBM3 та упаковку за технологією CoWoS, яка вже добре відпрацьована TSMC.

Компанія DeepX раніше теж використовувала виробничі потужності Samsung Foundry, але тепер йде до TSMC. Їхній спеціалізований чип DX-V3 вироблятимуть на конвеєрі TSMC 12 нм. Хоча DeepX веде переговори з Samsung відносно розробки майбутнього чипа за технологією менш як 5 нм. Mobilint замовляла у Samsung виробництво чипів Eris на базі 14 нм, а нове покоління Regulus вже випускається на потужностях TSMC за технологією 12 нм.

Усе це відбувається на тлі постійних новин відносно проблем з передовою технологією 3 нм від Samsung. І загалом TSMC за останній час сильно зміцнила свої позиції, збільшивши відрив від Samsung. Згідно з даними Trend Force, у другому кварталі цього року на TSMC припадало 62,3% світового напівпровідникового виробництва, а частка Samsung Electronics становила лише 11,5% від світового ринку.

Джерело:
ZDNet

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 04.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: