Nvidia готується відправити «на пенсію» відеокарту GeForce RTX 4080 Super

Від азійських джерел надійшли додаткові подробиці щодо планів Nvidia в сегменті ігрових відеокарт. Не є таємницею, що зараз у «зеленому» таборі тривають останні приготування до дебюту наступного покоління GeForce RTX. Чипмейкер вже згорнув виробництво графічних процесорів для флагманських моделей GeForce RTX 4090(D) та, згідно з останньою інформацією, запаси цих відеокарт мають вичерпатися до кінця місяця. Наприклад, у Німеччині проблеми з їхньою доступністю спостерігаються з середини вересня.

Найближчим часом Nvidia також відправить «на пенсію» модель GeForce RTX 4080 Super. Це має статися наступного місяця, після чого AIB-партнери компанії почнуть розпродавати залишки цих відеокарт. На поточний момент, як розповідають закордонні колеги, якихось проблем із доступністю або стрибків цін на GeForce RTX 4080 Super помічено не було.

Такі заходи мають допомогти AIB-партнерам Nvidia підготувати склади та виробничі лінії до релізу відеокарт наступного покоління. Офіційний дебют 3D-прискорювачів GeForce RTX на основі графічних процесорів Blackwell має відбутися протягом наступних кількох місяців. Очікується, що Nvidia почне з випуску моделей GeForce RTX 5080 і RTX 5090, попередні специфікації яких раніше були розкриті інсайдерами.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 04.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: