Флагманський процесор Intel Core Ultra 9 285K не принесе приросту ігрової швидкодії

У Мережі продовжують з'являтися слайди з майбутньої презентації настільних процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для платформи LGA1851. Ми вже розповідали, який приріст IPC (числа виконуваних за такт інструкцій) забезпечить перехід на нові архітектури x86-ядер. Тепер з'явилася інформація про ігрову продуктивність CPU Arrow Lake-S.

Core Ultra

Intel визнає, що нові процесори не принесуть надбавки ігрової швидкодії щодо прямих попередників. У середньому Core Ultra 9 285K забезпечить приблизно ту саму частоту кадрів, що і Core i9-14900K. З іншого боку, новий десктопний флагман Intel має менші «апетити», завдяки чому енергоспоживання всієї системи знизиться на показник до 165 Вт.

Core Ultra

Процесорний гігант також порівнює Core Ultra 9 285K з рішеннями конкурента. Зокрема, Intel не упустила можливості заявити про перевагу новинки над AMD Ryzen 9 7950X3D у синтетичних бенчмарках, тоді як в іграх ситуація, судячи з усього, буде не на користь «синіх». Що стосується Ryzen 9 9950X, то Core Ultra 9 285K виступає приблизно на одному рівні з топовим CPU Zen 5. Заміри швидкодії проводилися з увімкненою функцією Intel APO.

Core UltraCore Ultra

На жаль, зробити однозначні висновки про продуктивність Core Ultra 9 285K поки не вдасться. Визначити переможця в новій сутичці між Intel та AMD можна буде тільки після виходу незалежних оглядів. Вони будуть опубліковані ближче до релізу CPU Arrow Lake-S, який заплановано на другу половину жовтня.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 08.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: