Nvidia скорочує виробництво GeForce RTX 4060 Ti на користь мобільних рішень

У рамках підготовки до релізу відеокарт GeForce RTX 50-ї серії корпорація Nvidia вже почала згортати виробництво актуальних моделей. Першими «на пенсію» було вирішено відправити флагманські GeForce RTX 4090(D), а наступного місяця аналогічна доля чекає і на GeForce RTX 4080 Super. Однак це не єдині відеокарти GeForce RTX 40-ї серії, які незабаром можуть виявитися дефіцитним продуктом.

Від азійських джерел надійшла інформація, що цього місяця Nvidia вирішила скоротити постачання графічних процесорів AD106 для GeForce RTX 4060 Ti. Замість десктопної відеокарти вони будуть використані в мобільних 3D-прискорювачах. Це відбувається на тлі майбутніх розпродажів з нагоди «Дня холостяків» або 11.11. Очікується, що в цей період продажі ігрових ноутбуків із «зеленими» відеоадаптерами істотно зростуть, тому виробництво GeForce RTX 4060 Ti було скорочено на користь мобільних рішень.

Скорочення поставок графічних процесорів для GeForce RTX 4060 Ti може призвести до обмеженої доступності та стрибків роздрібних цін. Це тим більш імовірно, що останнім часом GeForce RTX 4060 (Ti) мають чималу популярність серед геймерів, про що свідчить статистика Steam. Хороша новина в тому, що це тимчасове явище, і незабаром постачання GPU буде відновлено.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 10.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: