Microsoft Azure стане першою хмарною платформою на серверах Nvidia Blackwell

Компанія Microsoft оголосила, що її хмарна платформа Azure першою у світі перейде на продуктивні ШІ-сервери Blackwell від Nvidia. Тобто платформа Azure AI першою запропонує клієнтам передові обчислювальні можливості чипів Blackwell B200 для завдань зі сфери штучного інтелекту, віртуальних машин та інших сервісів.

Також Microsoft продемонструвала, який вигляд має такий сервер. Це кастомне рішення, а не готовий сервер GB200 NVL72, підготовлений Nvidia. Це стійка з кількома прискорювачами Blackwell B200 та великий охолоджувальний блок у правій частині. Тут реалізована система рідинного охолодження зі складною системою розподілу рідини та величезним радіатором. При цьому охолоджувальний блок у правій частині кадру може використовуватися для декількох обчислювальних стійок.

Точна кількість чипів Blackwell у показаному сервері не уточнюється. Графічні чипи Blackwell B200 є найпотужнішим спеціалізованим рішенням для ШІ. Вони оснащені 192 ГБ пам'яті HBM3e, а енергоспоживання одного пристрою наближається до кіловата. Вони були представлені ще навесні, але масове постачання та впровадження починаються зараз.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Всі новини за 10.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: