Intel визнала, що в іграх процесори Core Ultra 200 будуть слабшими за CPU Ryzen 7000X3D

Наприкінці жовтня до продажу надійдуть перші процесори Intel Core Ultra 200-ї серії для настільних комп'ютерів. Офіційна презентація новинок відбулася напередодні. Разом з цим були опубліковані результати власних бенчмарків Intel, і показники швидкодії в іграх виявилися дещо розчаровуючими. У новому поколінні чипів компанії не вдалося обігнати процесори AMD Ryzen 7000X3D, хоча реліз останніх відбувся ще в першій половині 2023-го.

Під час брифінгу преси з нагоди анонсу CPU Arrow Lake представника Intel Роберта Хеллока (Robert Hallock) запитали про те, як нову лінійку для настільних комп'ютерів можна порівняти з чипами AMD Ryzen 7000 з 3D V-Cache в іграх, зокрема з моделлю Ryzen 7 7800X3D, яка нині дуже популярна серед геймерів.

«Ми показали деякі дані по 7950X3D. Виходячи з мого розуміння продуктивності, ця модель знаходиться в межах пари відсотків, тому я думаю, що ми відстаємо від X3D приблизно на 5%, що дуже добре, враховуючи, що у нас є кеш, вбудований в процесор, і чудовий IPC, так що ви побачите приблизно 5% відставання, я хочу це чітко прояснити», — розповів пан Хеллок.

Тим часом на горизонті вже нове покоління X3D-процесорів AMD. Від неофіційних джерел надходить інформація, що «червоні» можуть представити настільні CPU Zen 5 з технологією 3D V-Cache вже цього місяця. Першим у продаж має надійти 8-ядерний Ryzen 7 9800X3D, якому уготована роль найкращого процесора для геймерів. За чутками, його можна буде придбати вже на початку листопада.

Джерела:
VideoCardz
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 55)

Всі новини за 11.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: