Графічні процесори Nvidia Blackwell розпродані на 12 місяців наперед

На початку цього року Nvidia представила нові спеціалізовані рішення Blackwell для обчислень штучного інтелекту, і тепер вони поступово починають надходити першим замовникам. Судячи з повідомлень у пресі, на Blackwell спостерігається величезний попит. Повідомляється, що замовлення на Blackwell B200 і GB200 розписані на рік вперед. Це підтверджує аналітик Джо Мур з Morgan Stanley, який посилається на дані спілкування керівництва Nvidia зі своїми інвесторами.

Оскільки сформована черга замовлень на рік уперед, то будь-який новий клієнт, який вирішить зараз придбати партію Nvidia Blackwell, очікуватиме понад 12 місяців до отримання пристроїв. Очевидно, що така кількість замовлень зміцнить позиції зеленої корпорації. Також це означає високе і стабільне завантаження виробничих ліній TSMC, яка є основним партнером Nvidia з випуску чипів. І поки що немає жодних передумов до того, що бум ШІ піде на спад.

Основними замовниками є Amazon, Meta, Microsoft, Google, Oracle та інші провідні технологічні компанії, які закуповують прискорювачі Blackwell у величезних кількостях. Зазначається, що деякі замовлення включатимуть сотні тисяч пристроїв Blackwell, тоді як минуле покоління Hopper замовляли десятками тисяч. Днями компанія Microsoft продемонструвала свої сервери для платформи Azure і стверджує, що вона першою запустить нові пристрої Blackwell для хмарного доступу.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 6)