AMD тестує графічний процесор Navi 44 для майбутніх відеокарт Radeon

У лабораторіях AMD вирує робота над графічними процесорами для нових ігрових відеокарт. За попередньою інформацією, «червоні» готують до випуску два GPU RDNA 4-го покоління: Navi 44 та Navi 48. Їхні зразки вже активно тестуються фахівцями компанії, про що свідчать записи в митних базах.

AMD

Свіжа інформація проливає світло на конструктивні особливості чипа AMD Navi 44. Це молодше рішення сімейства RDNA 4, яке має послужити основою відносно недорогих ігрових відеокарт. У більш продуктивних 3D-прискорювачах буде використовуватися чип Navi 48. Відповіді на топові відеокарти Nvidia Blackwell, якщо вірити неофіційним джерелам, AMD не планує. Грубо кажучи, Navi 48 послужить основою Radeon RX 8800 (XT), а Navi 44 буде використовуватися в моделях класу Radeon RX 8600 (XT).

AMD

Графічний процесор AMD Navi 44, за новою інформацією, буде досить компактним рішенням. Він має конструктивне виконання BGA1137 та виконаний на текстоліті розміром 29x29 мм, тобто нова мікросхема приблизно на 31% компактніша за актуальний Navi 33, який можна зустріти у відеокартах Radeon RX 7600 (XT). Звертаємо увагу, що інформації про площу самого напівпровідникового кристала Navi 44 поки не надходило.

AMD
Сімейство GPU RDNA 3-го покоління

Офіційний анонс відеоадаптерів AMD RDNA 4-го покоління очікується в першому кварталі наступного року. Сама компанія, на жаль, поки не поспішає ділитися подробицями про нові 3D-прискорювачі.

AMD

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 14.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: