TSMC планує більше заводів з виробництва чипів у Європі

Провідний світовий виробник чипів TSMC поступово розширює свою присутність за межами Тайваню. У найближчих планах компанії запуск трьох заводів в американському штаті Аризона, будуть запущені виробництва в Японії. Також цього року закладено фундамент для заводу в німецькому Дрездені. І на цьому плани TSMC не вичерпуються. Міністр технологій Тайваню підтвердив, що TSMC у майбутньому розширюватиме свою присутність у Європі. В інтерв'ю для Bloomberg TV чиновник зазначив, що виробник планує ще кілька фабрик для різних сегментів ринку. Але сама TSMC наразі зосереджена на відомих проєктах і офіційних коментарів відносно інших заводів поки що немає.

Нині TSMC витрачає мільярди доларів США на диверсифікацію виробництва в різних куточках світу. Проєкт заводу в Дрездені оцінюється в $10 мільярдів, половина з яких буде покрита державними субсидіями. Нове виробництво випускатиме чипи для автомобільної промисловості та почне роботу у 2027 році. Але поява TSMC на європейському ринку відкриє нові можливості для компаній і з інших сфер. Наразі провідні європейські виробники мікросхем, включно з NXP Semiconductors NV та Infineon Technologies AG, зосереджені на зрілих технологіях для промислового та автомобільного секторів. Але вже є німецька Black Semiconductor та Axelera AI з Нідерландів, які розробляють мікросхеми нового покоління. І для них буде дуже цікава співпраця з локальним виробництвом TSMC.

Тайванський гігант розглядає можливі інвестиції в сусідні з Німеччиною країни. І мова може йти про Чехію. За останній рік кілька високопоставлених тайванських чиновників відвідали Прагу. На даному етапі йдеться про спільні програми з досліджень і розробок для вчених Тайваню і Чеської Республіки.

Джерело:
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 15.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: