Оновлені консолі Xbox Series X отримали 6-нм SoC. Відзначається зниження енергоспоживання

З релізом оновлених ігрових консолей Xbox Series X/S корпорація Microsoft перейшла на використання 6-нм однокристальної системи. Нагадаємо, що раніше SoC для цих приставок виготовляли за 7-нм техпроцесом. Більш досконала технологія виробництва, як показали перші тести, позитивно вплинула на енергоефективність приставок.

Зустріти 6-нм однокристальну систему можна в Xbox Series X без приводу Blu-ray (версія All-Digital) та Xbox Series X Special Edition у забарвленні Galaxy Black, обладнаній 2-терабайтним накопичувачем. Звертаємо увагу, що характеристики SoC залишилися без змін, тобто на приріст швидкодії розраховувати не доводиться.

Окрім нової однокристальної системи у вищезгаданих Xbox Series X використовується оновлена системна плата та система охолодження, наприклад, радіатор «схуднув» на 100 грамів. Енергоспоживання ігрових консолей, згідно з незалежними тестами, знизилося приблизно на 10-15 Вт залежно від режиму роботи.

Ось результати замірів енергоспоживання (у простої/під навантаженням):

  • Xbox Series X (2020): 60 Вт/167 Вт;
  • Xbox Series X (2024) 2TB: 51 Вт/156 Вт;
  • Xbox Series X (2024) Digital: 39 Вт/151 Вт.

Придбати оновлені приставки Xbox Series X вже можна у Сполучених Штатах. В інших регіонах офіційний реліз заплановано на 29 жовтня.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 16.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: