Intel та AMD сформували консультативну групу з екосистеми x86

Intel і AMD оголосили про створення нової консультативної групи, яка відповідатиме за найпопулярнішу мікроархітектуру для настільних ПК. Вона отримала назву «x86 Ecosystem Advisory Group» й займеться просуванням набору інструкцій x86, а також забезпеченням сумісності апаратного і програмного забезпечення.

x86 Ecosystem Advisory Group

Орім двох чипмейкерів до «x86 Ecosystem Advisory Group» увійшли інші великі гравці ринку, в тому числі Broadcom, Dell, Google, Hewlett Packard Enterprise, HP Inc., Lenovo, Meta, Microsoft, Oracle та Red Hat. Згідно з пресрелізом Intel, група зосередиться на пошуку нових шляхів розширення екосистеми x86 при збереженні сумісності між платформами. Така співпраця має спростити розробку програмного забезпечення та створити платформу, що чітко відповідає вимогам, які наразі висуваються до цієї архітектури.

x86 Ecosystem Advisory Group

По суті, зусилля компаній спрямовані на стандартизацію набору інструкцій x86. Завдяки уніфікованому підходу розробники зможуть впроваджувати нові функції x86 з упевненістю, що вони будуть доступні в майбутніх процесорах як AMD, так і Intel. Це дасть змогу уникнути проблем, з якими зіткнулися такі нововведення, як AVX-512. У майбутньому AMD і Intel також зможуть спростити деякі аспекти x86, на кшталт застарілих функцій, що більше не використовуються розробниками.

Ось яких цілей Intel і AMD бажають досягти разом з «x86 Ecosystem Advisory Group»:

  • Розширення можливостей вибору і сумісності апаратного та програмного забезпечення, а також прискорення використання нових передових функцій.
  • Спрощення архітектурних рекомендацій для підвищення узгодженості програмного забезпечення та інтерфейсів у продуктах x86 від Intel і AMD.
  • Забезпечення ширшої та ефективнішої інтеграції нових можливостей в операційні системи, фреймворки та застосунки.

Джерела:
Intel
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 16.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: