Голова Intel показав зразок процесора Panther Lake, що випускається за технологією 18A

Генеральний директор Intel Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) виступив на конференції Lenovo Tech World 24, де серед іншого показав зразок мобільного процесора Panther Lake. Це перший продукт чипмейкера, який виготовлятимуть за технологією 18A. Як бачимо, CPU Panther Lake вже готові в «кремнії», що можна вважати підтвердженням попередніх заяв голови Intel про успіхи в переході на техпроцес 18A.

Нагадаємо, що раніше Intel вирішила пропустити техпроцес 20A, який планувалося використовувати для випуску CPU Arrow Lake. Замість цього процесорний гігант відразу взявся за освоєння більш досконалої технології 18A. Старт серійного виробництва мікросхем за новим техпроцесом заплановано на наступний рік.

Процесори Intel Panther Lake мають сформувати лінійку Core Ultra 300. У них компанія застосує P-ядра Cougar Cove та E-ядра Skymont, а також відеоядро покоління Xe3 (Celestial). Інформації про швидкодію новинок поки не надходило, але Intel заявляла для них удвічі продуктивніший NPU-блок щодо CPU Lunar Lake (до 48 TOPS).

Також відзначимо відмову від дизайну MoP (Memory on Package) з мікросхемами пам'яті на одному текстоліті, який використовувався в процесорах Lunar Lake. Принаймні, представлений зразок Panther Lake виконаний у більш традиційному форматі. Багаточипове компонування при цьому збережеться. Офіційний анонс процесорів Intel Panther Lake заплановано на другу половину 2025-го.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 16.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: