Прогнози ASML на наступний рік розчарували інвесторів

Нідерландський постачальник літографічного обладнання ASML опублікував звіт, що розповідає про фінансові підсумки діяльності в третьому кварталі. Компанія завершила цей період з €7,5 млрд виторгу, поліпшивши торішній показник майже на 12%, а її чистий прибуток склав €2,1 млрд (+10%). Разом із цим керівництво фірми озвучило прогнози на найближче майбутнє, які розчарували інвесторів.

По-перше, ASML знизила прогноз виторгу на наступний рік. Він має скласти €30-35 мільярдів замість раніше прогнозованих €40 мільярдів. По-друге, керівництво компанії очікує зниження замовлень з боку китайських компаній. Якщо нині вони формують майже половину виторгу ASML, то наступного року їхня частка повернеться до історичної норми, тобто становитиме близько 20%.

У результаті таких прогнозів вартість акцій ASML до теперішнього часу впала приблизно на 19%. Разом з цим просіли цінні папери інших напівпровідникових компаній, особливо розташованих в азійському регіоні. Зокрема, найбільше падіння показали акції Tokyo Electron (-10%). Не залишилися осторонь Renesas Electronics (-3%), TSMC (-3,3%) та Hon Hai Precision Industry, більш відома як Foxconn (-1,6%).

Джерело:
CNBC

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 16.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: