За підсумками року обсяги постачання OLED-моніторів зростуть на 181%

Аналітична компанія TrendForce підбила попередні підсумки цього року в сегменті моніторів з OLED-матрицями. На сьогодні такі пристрої є в асортименті більшості великих виробників, на кшталт ASUS, LG, MSI та Samsung. Згідно з підрахунками експертів, цього року їхні поставки відносно 2023-го зростуть одразу на 181% — до 1,44 мільйона моніторів.

OLED

За даними TrendForce, ринок OLED-моніторів отримає поштовх до розвитку завдяки появі нових 31,5-дюймових OLED-моделей. Виробники панелей зосереджені на диференціації продукції та поліпшенні технічних характеристик, тоді як кілька ігрових брендів активно запускають нові моделі, щоб захопити частку ринку.

Очікується, що Samsung посяде перше місце завдяки високим продажам своїх 49-дюймових OLED-моніторів і стабільному випуску нових продуктів. За підсумками 2024 року її частка ринку збільшиться до 31%. «Срібло» дістанеться компанії LGE з показником 19%, а за третє місце змагаються ASUS і Dell, ринкова частка яких знаходиться біля позначки 14%.

OLED

Монітори QD-OLED домінуватимуть на ринку завдяки активному нарощуванню виробництва компанією Samsung і появі таких моделей у багатьох інших брендів. Очікується, що частка QD-OLED у загальному обсязі постачань OLED-моніторів зросте з 53,5% у 2023-му до 73% у 2024 році.

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 17.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: