Обираємо найкращий роутер для iPhone 16 — рекомендації від ASUS

На правах реклами

Усі моделі нового сімейства iPhone 16 оснащені новою технологією Wi-Fi 7 для найкращого покриття та швидкості. Додавання цього нового стандарту гарантує, що ви зможете досягти швидкості підключення понад 1,5 Гбіт/с через Wi-Fi за умови, що у вас є Wi-Fi роутер з цією технологією. Хоча на цей час новий стандарт досі офіційно не сертифікований в Україні, купівля нового роутера «з запасом» завжди доречне рішення.

ASUS

Переваги Wi-Fi 7 в порівнянні з попереднім стандартом полягають в наступному:

  • Швидше з'єднання в діапазонах 2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц. Ви отримаєте приріст швидкості від 20% відносно попередніх стандартів, якщо ви використовуватимете діапазон 6 ГГц і ширину каналу 320 МГц.
  • Більша стабільність. Новий стандарт дозволяє MLO (Multi-Link Operation), тобто можливість для бездротових клієнтів підключатися до декількох діапазонів одночасно, як для збільшення пропускної здатності, так і для більшої стабільності з'єднання.
  • Менша затримка. Завдяки підключенню до декількох діапазонів, трафік може передаватися в кращому з них або в обох, зменшуючи затримку з'єднання. Крім того, функція Multi-RU дозволить нам повною мірою використовувати переваги діапазонів, оскільки раніше в разі перешкод багато пропускної здатності витрачалося даремно, що призводило до більшої затримки й меншої реальної швидкості.

Тому новий iPhone 16 разом зі стандартом Wi-Fi 7 буде швидшим, з більш стабільними з'єднаннями та меншою затримкою, що виправдовує апгрейд домашньої мережі роутером нового покоління.

ASUS ROG Rapture GT-BE98

ASUS ROG Rapture GT-BE98 — топова модель бренду на цей момент, за допомогою якої можна досягти високих швидкостей дротового і бездротового зв'язку.

ASUS

  • Wi-Fi: одночасний чотирьохдіапазонний Wi-Fi 7 BE25000. Ви можете досягти швидкості до 1376 Мбіт/с в діапазоні 2,4 ГГц, до 5764 Мбіт/с в кожному з двох діапазонів 5 ГГц і до 11529 Мбіт/с в діапазоні 6 ГГц.
  • Дротовий зв'язок: один порт 10G для WAN/LAN і один порт Gigabit Ethernet для WAN/LAN. Також є три виділених гігабітних порти LAN і ще один виділений мультигігабітний порт LAN 10GBASE-T.
  • USB: один високопродуктивний порт USB 3.0 і один порт USB 2.0.
  • Прошивка: Asuswrt ROG з функціями оптимізації для ігор, з підтримкою SDN і функцією VLAN у локальній мережі, що ідеально підходить для належного сегментування трафіку.

Ця модель — найкраще, що ви можете купити зараз, проте ви повинні взяти до уваги її ціну, оскільки ви купуєте найкраще, що є зараз на ринку — і це й коштуватиме відповідно.

 

ASUS RT-BE88U

Модель високого класу, яку однозначно варто розглянути — це ASUS RT-BE88U, яка успадкувала стильний дизайн попередніх RT-AX88U і RT-AC88U. Цей пристрій має повністю оновлену апаратну платформу та стандарт Wi-Fi 7 для забезпечення найкращої продуктивності.

ASUS

  • Wi-Fi: одночасний дводіапазонний з Wi-Fi 7 і класом BE7200 (у діапазоні 2,4 ГГц ми можемо досягти швидкості до 1376 Мбіт/с, у діапазоні 5 ГГц можливо досягти швидкості до 5764 Мбіт/с). Пристрій підтримує всі технології Wi-Fi 7, такі як MU-MIMO, OFDMA, Beamforming, Multi-Link Operation (MLO), Multi-RU і Puncturing. Він також підтримує WPA3-Personal і WPA3-Enterprise у всіх частотних діапазонах.
  • Дротові: є один мультигігабітний порт 10GBASE-T, який можна налаштувати як WAN/LAN, один порт SFP+ 10 Гбіт/с, який можна налаштувати як WAN/LAN, один мультигігабітний порт 2.5G для WAN/LAN, три мультигігабітні порти 2.5G для LAN і ще чотири порти Gigabit Ethernet для LAN. Прошивка підтримує VLAN у глобальній мережі, плюс ми можемо налаштувати VLAN у локальній мережі для сегментації трафіку в локальній мережі.
  • USB: один високопродуктивний порт USB 3.0.
  • Asuswrt: вбудована в цей маршрутизатор прошивка Asuswrt має широкий набір функцій і підтримує ASUS AiProtection з двонапрямним IPS, адаптивним QoS, повним батьківським контролем з контролем часу та вмісту тощо. Нам також доступні можливості сервера та клієнта VPN, гостьова мережа Pro і всі звичайні опції для налаштування Wi-Fi, LAN, WAN, брандмауера та ін.

Одним дуже важливим аспектом є те, що цей маршрутизатор не підтримує новий діапазон 6 ГГц, тому ми не зможемо вичавити з нього максимальну продуктивність Wi-Fi 7 завдяки ширині каналу 320 МГц, яка у нас є в цьому діапазоні частот. Тому ASUS RT-BE88U є дійсно хорошим варіантом за співвідношенням ціни і якості, якщо ви хочете отримати роутер з новим стандартом Wi-Fi 7, але не зважаєте на те, що він не має новітнього діапазону 6 ГГц.

 

ASUS RT-BE58U

Якщо вам потрібен роутер початкового рівня, але з новим стандартом Wi-Fi 7, то новий ASUS RT-BE58U, мабуть, один з найкращих варіантів, який ви можете придбати.

ASUS

  • Wi-Fi: одночасний дводіапазонний Wi-Fi 7 і класу BE3600 (в діапазоні 2,4 ГГц можна отримати швидкість до 688 Мбіт/с, в діапазоні 5 ГГц — до 2882 Мбіт/с). Ця модель не підтримує діапазон 6 ГГц, тому майте це на увазі. Однак у нас є всі нові функції стандарту, такі як Multi-Link Operation (MLO), Multi-RU і Puncturing, а також решта функцій, які ми вже мали раніше: MU-MIMO, OFDMA і Beamforming. З погляду безпеки, він має WPA3-Personal для найкращого захисту, і це є обов'язковою умовою для забезпечення цієї безпеки.
  • Дротові: один мультигігабітний порт 2.5G для WAN/LAN, один порт Gigabit Ethernet для WAN/LAN і ще три порти Gigabit Ethernet тільки для локальної мережі. Прошивка підтримує VLAN у глобальній мережі.
  • USB: один високопродуктивний порт USB 3.0
  • Asuswrt: прошивка, що вбудована в цей маршрутизатор, має широкий набір функцій та включає ASUS AiProtection з двонапрямним IPS, адаптивний QoS, повний батьківський контроль з контролем часу і контенту, VPN-сервери, AiMesh і решта звичайних сервісів і функцій домашнього маршрутизатора ASUS.

Ця модель ідеально підходить, якщо ви хочете скористатися перевагами Wi-Fi 7 в діапазонах 2,4 ГГц і 5 ГГц, але не хочете витрачати так багато грошей на модель з підтримкою 6 ГГц.

 

ASUS TUF-BE3600

Маршрутизатор ASUS TUF-BE3600 на апаратному рівні точно такий же, як RT-BE58U, єдина відмінність полягає в естетичному аспекті зовнішнього вигляду роутера, а також у прошивці Asuswrt, де ми маємо дизайн з кольорами TUF Gaming і деякі ігрові функції. Основна відмінність у прошивці полягає в тому, що присутня функція «Gaming Acceleration» з ігровим портом, який матиме найвищий пріоритет, а також є популярна функція Open NAT для полегшення відкриття портів, та, зрештою, більш геймерський дизайн прошивки Asuswrt, ніж зазвичай.

ASUS

Ви можете вже зараз переглянути асортимент маршрутизаторів ASUS з підтримкою WiFi7 та замовити собі новий роутер, який повністю розкриє потенціал вашої домашньої мережі та всіх девайсів, підключених до неї, включаючи ваш новий iPhone 16.

 
Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 21.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: