Western Digital виплатить $315 мільйонів за порушення патенту

Федеральний суд Каліфорнії ухвалив рішення за судовим позовом відносно компанії Western Digital. Відомий виробник жорстких дисків та SSD-накопичувачів був звинувачений у порушенні низки патентів, пов'язаних із безпекою даних.

Western Digital

Розгляд у цій справі тривав з 2016 року, і за його підсумками компанія Western Digital повинна буде виплатити $315,7 млн як компенсацію за порушення прав власника патенту на технологію безпеки даних.

Деякі продукти Western Digital серії Ultrastar, My Book і My Passport порушували патентне право. Порушення пов'язані із застосуванням технологій шифрування, які належать SPEX Technologies, і базуються на патентах компанії Spyrus. Спочатку ці технології використовувалися в пристроях PCMCIA і Compact Flash. Патенти, які порушено, — US6088802A і US6003135A, в обох ідеться про технологію взаємодії периферійного пристрою з хост-обчислювальним пристроєм для ввімкнення однієї або декількох операцій безпеки. Обидва патенти датовані 1997 роком.

Western Digital

Представники компанії Western Digital заперечують усі звинувачення в порушеннях і незгодні з вердиктом суду. Компанія планує оскаржити рішення. Також варто зазначити, що це не перший судовий позов про порушення патентного права у бік компанії. За підсумками іншого розгляду, який завершився влітку цього року, з компанії вже стягнули $262 мільйони.

Джерела:
Tom's Hardware
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Всі новини за 21.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: