Оприлюднено характеристики процесорів Intel Core Ultra 200H для ноутбуків

Днями у вільному доступі опинилися специфікації лінійки мобільних процесорів Intel Core 200, яка буде представлена вже знайомими чипами Raptor Lake. Тепер стали відомі характеристики по-справжньому нових CPU. Йдеться про процесори Core Ultra 200H (Arrow Lake-H) для ноутбуків, чий реліз, як раніше підтвердила Intel, заплановано на перший квартал 2025-го.

Arrow Lake

Мобільні процесори Intel Arrow Lake-H стануть повноправними наступниками CPU Core Ultra 100H (Meteor Lake). У них компанія використовуватиме багаточипове компонування, а старші моделі зможуть запропонувати до шести P-ядер з архітектурою Lion Cove та до восьми E-ядер Skymont разом із двома LPE-ядрами. Як і у випадку десктопних аналогів, підтримка Hyper-Threading відсутня. Оснащення новинок також включає до 24 МБ L3-кешу, графіку Xe-LPG+ на сім або вісім Xe-ядер та NPU-блок для прискорення ШІ-застосунків. Штатний рівень TDP дорівнює 28 або 45 Вт.

Arrow Lake

Окрім лінійки Core Ultra 200H корпорація Intel також планує випустити серію Core Ultra 200HX (Arrow Lake-HX). Вони, грубо кажучи, є десктопними CPU Arrow Lake у конструктивному виконанні BGA. В їхньому арсеналі є до 24 ядер (8P+16E) без підтримки Hyper-Threading і вбудована графіка Xe-LPG, що налічує до 4 Xe-ядер. Порівняти характеристики процесорів Arrow Lake-H та Arrow Lake-HX можна у таблиці.

Arrow Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Всі новини за 21.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: