Чутки: Xiaomi завершила розробку власного чипа під техпроцес 3 нм

З'явилися дані від китайських джерел, що компанія Xiaomi готує власну SoC та планує випускати її за техпроцесом 3 нм. Це не перші спроби китайського гіганта представити власний чип, їхній перший інженерний досвід був пов'язаний із процесором Surge S1, який дебютував у смартфонах Mi 5c близько семи років тому. Але наступне покоління Surge S2 так і не вийшло. Тепер інженери одного з провідних виробників смартфонів нібито завершили розробку нового SoC.

Жодних даних щодо технічних специфікацій або потенційної продуктивності немає. Але цю розробку вже вважають знаковою подією для Китаю. На відміну від інших китайських технологічних гігантів, Xiaomi не перебуває під санкціями та може вести бізнес з TSMC. Вважається, що саме тайванський виробник і буде випускати нові чипи на конвеєрі N3E або N3P. І якщо це буде хороший продукт, то його зможе використовувати у своїх пристроях і Huawei, яка позбавлена доступу до виробничих потужностей TSMC і змушена задовольнятися можливостями внутрішнього виробника SMIC.

Раніше ходили чутки, що Xiaomi готує чип, який за продуктивністю можна буде порівняти зі старим Snapdragon 8 Gen 1 від Qualcomm. Але жодних реальних подробиць про чип поки немає. Запуск виробництва можливий наступного року.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 22.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: