Попередні специфікації процесорів AMD Ryzen Z2 для мобільних ігрових консолей

Компанія AMD не приховує намірів випустити на початку 2025-го лінійку процесорів Ryzen Z2 для портативних ігрових систем. «Червоні» поки не розкривають характеристики новинок, але інформація про них потроху надходить від неофіційних джерел. За попередніми даними, чипмейкер готує до випуску три процесори, щоправда, не всі з них будуть по-справжньому новими.

Серію AMD Ryzen Z2 повинна очолити модель Ryzen Z2 Extreme. Цей процесор буде виконаний на кристалі Strix Point, знайомому за мобільними Ryzen AI 300, і запропонує вісім x86-ядер (три Zen 5 + п'ять Zen 5c) та графічний блок RDNA 3.5 на 16 Compute Units.

На сходинку нижче розташується процесор Ryzen Z2. Він належить до сімейства Hawk Point, тобто архітектурно мало відрізняється від актуального Ryzen Z1 Extreme. У його арсеналі буде до восьми ядер Zen 4 і вбудована графіка RDNA 3 на 12 Compute Units.

У моделі початкового рівня AMD Ryzen Z2G компанія вирішила використати кристал від APU Ryzen 6000 (Rembrandt), випущених ще на початку 2022-го. Цей процесор отримає iGPU RDNA 2-го покоління на 12 Compute Units та до восьми x86-ядер з архітектурою Zen 3+.

Офіційні подробиці про лінійку процесорів AMD Ryzen Z2, ймовірно, стануть відомі на виставці CES 2025 у першій половині січня.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 23.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: