Підтверджено характеристики мобільних процесорів AMD Krackan

У лабораторіях AMD кипить робота над сімейством гібридних процесорів Krackan (або Kraken Point), призначених для ноутбуків мейнстрім-рівня. Ці APU стануть доступнішою альтернативою чипам Ryzen AI 300 (Strix Point) та мають вийти наступного року. Фахівці AMD вже узялися до тестування нових процесорів, завдяки чому в онлайн-базах бенчмарків «засвітилися» їхні основні характеристики.

Мобільні процесори AMD Krackan зможуть запропонувати до восьми x86-ядер: чотири Zen 5 та чотири Zen 5c. Обидва види ядер підтримують технологію SMT, тобто процесори зможуть обробляти до 16 потоків. В арсеналі новинок є графічний модуль RDNA 3.5 на 8 Compute Units й NPU-блок XDNA 2-го покоління з продуктивністю близько 50 TOPS. Інженерний зразок APU Krackan був помічений у компанії 32 Гбайт оперативної пам'яті LPDDR5X-8000.

Офіційний реліз процесорів AMD Krackan (або Kraken Point), як було зазначено вище, заплановано на 2025 рік. Компанія поки що не поспішає називати точніші терміни, проте деякі джерела вказують на початок 2025-го. Можливо, додаткові подробиці AMD розкриє на виставці CES 2025 у першій половині січня.

Джерело:
VideoCardz

Всі новини за 26.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: