Nvidia планує понад десяток моделей GeForce RTX 50 Blackwell для ноутбуків

Наближається час анонсу нового споживчого покоління відеокарт Nvidia і з'являється дедалі більше інформації відносно цих продуктів. Сайт Videocardz звернув увагу, що в базі даних PCI Device ID з'явився неофіційний список ідентифікаторів відеокарт сімейства Blackwell.

За фактом це просто список потенційних моделей без якихось характеристик і точного зазначення GPU. До того ж кілька моделей можуть використовувати той самий чип у різних конфігураціях. Проте вже відомо три SKU для десктопного сегмента та понад десять SKU для мобільних пристроїв. Модельний ряд для ноутбуків буде представлений як топовими варіантами GeForce RTX 5090/5080 Max-Q/Mobile, так і бюджетними рішеннями GeForce RTX 5050. Усі мобільні відеокарти мають по два варіанти виконання з різними SKU.

Наявність Max-Q в описі не повинна вас бентежити. Nvidia де-факто пішла від поділу мобільних відеокарт на потужні та енергоефективні рішення, тепер вони всі маркуються як економічні Max-Q, а ліміт потужності для конкретного варіанту встановлює безпосередньо виробник ноутбука.

За чутками анонс нового покоління GeForce RTX 50 можливий на виставці CES 2025 у січні наступного року. І судячи зі списку, Nvidia не зволікатиме з мобільними пристроями, представивши їх одночасно з десктопними відеокартами Blackwell або трохи пізніше.

Джерела:
Videocardz
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 21)