Більшість ноутбуків із графікою GeForce RTX 50-ї серії не отримає нові процесори Intel і AMD

У першій половині січня відбудеться виставка CES 2025, на якій буде представлено нові графічні прискорювачі та мобільні процесори. Одночасно з цим відбудеться анонс оновлених моделей ігрових ноутбуків. Щоправда, далеко не всі вони використовуватимуть останні напрацювання Intel і AMD.

Від азійських джерел надійшла інформація, що ноутбуки з відеоадаптерами GeForce RTX 50-ї серії будуть оснащуватися переважно процесорами минулого покоління. Інакше кажучи, продовжать використовувати чипи сімейства Intel Raptor Lake, а також CPU з архітектурою AMD Zen 4. Справедливо зазначити, що в обох компаній є вельми продуктивні мобільні рішення, чого тільки вартий Ryzen 9 7945HX3D з технологією 3D V-Cache, випущений влітку 2023-го.

Раніше Intel підтвердила плани випустити мобільні процесори Core Ultra 200H/HX (Arrow Lake) протягом першого кварталу 2025-го. Судячи з усього, партнери чипмейкера не встигнуть підготувати пристрої на їхній основі до релізу нового покоління GeForce RTX. Від AMD тим часом очікують презентацію мобільних процесорів Strix Halo, які зовсім не потребують дискретного відеоадаптера. Хай там що, офіційні подробиці ми дізнаємося в першій половині січня.

Джерело:
VideoCardz

Всі новини за 28.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: