Apple оновила «начинку» iMac: відтепер на базі M4 та мінімум 16 ГБ ОЗП

Цього вечора корпорація Apple представила оновлений моноблок iMac. У новинці компанія застосувала однокристальну систему M4, яка раніше була випробувана на планшетах iPad Pro. Зовні оновлений моноблок мало відрізняється від попередників та продовжує використовувати 24-дюймовий екран 4.5K Retina.

Apple iMac

Ще одним важливим нововведенням Apple iMac (2024) стала наявність 16 Гбайт оперативної пам'яті у базової моделі, чим не могла похвалитися версія на базі SoC M3. Максимальний обсяг ОЗП становить 32 ГБ, а сховище представлено твердотілим накопичувачем місткістю від 256 Гбайт до 2 Тбайт.

Apple iMac

З інших особливостей нового iMac варто відзначити 12-мегапіксельну камеру Center Stage, до чотирьох портів Thunderbolt 4, підтримку набору ШІ-функцій Apple Intelligence, бездротовий модуль Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3 та опціональне покриття дисплея з нанотекстурою, яке зменшує віддзеркалення і відблиски. У ролі штатної операційної системи виступає macOS Sequoia.

Apple iMac

Рекомендована ціна Apple iMac (2024) стартує з позначки в 1299 доларів. За таку суму доступна конфігурація з 8-ядерною SoC M4, 16 гігабайтами ОЗП, 256-гігабайтним сховищем і двома портами USB4.

Джерело:
Apple

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 28.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: