Журналісти звернули увагу на незвичайний гаджет від японської компанії Kirin Holdings, який показали на виставці CES 2025. Відомий виробник пива та напоїв представив електронну ложку для солі, яка має посилити смакові якості без збільшення концентрації солі. Ложка використовує слабкий електричний струм для концентрації молекул іонів натрію в їжі, додаючи сильнішого смаку умамі та солі до продуктів із низьким вмістом натрію.
Стенд із ложкою зібрав великий натовп, оскільки всіх охочих там пригощали супом. Але, можливо, такий пристрій справді має чудо-властивості. Також журналісти звертають увагу, що ложка використовує технології на основі досліджень японських учених щодо впливу слабкого електричного струму на смак. Ці дослідження навіть відзначені Шнобелівською премією у 2023 році. Kirin Holdings вдало комерціалізувала ці наукові дослідження і вже продає обмежену партію своєї електронної ложки в Японії приблизно за 127 доларів.
Джерело:
TechCrunch