Khronos Group випустив специфікації API Vulkan 1.3

Консорціум Khronos Group опублікував специфікацію Vulkan 1.3. Вона включає нові розширення, відібрані та схвалені спільнотою розробників та членами консорціуму.

Vulkan

До них відносяться динамічний рендеринг, додаткові динамічні стани, покращений API синхронізації, індексація дескрипторів та ряд інших функцій. Завдяки сумісності із підмножиною OpenGL ES 3.1, нова версія Vulkan підтримується на широкому діапазоні пристроїв та ринків.

Також Khronos Group вирішив визначити загальнодоступну дорожню карту API. Вона буде використовуватися для позначення ключових функцій на найближчі роки та покликана допомогти розробникам ігор отримати чітке уявлення про підтримку та поширеність тієї чи іншої функції протягом часу.

Періодично консорціум створюватиме віхи вздовж дорожньої карти, щоб визначити функції, які стануть новою базою для графічних процесорів середнього та високого рівня на ринках смартфонів, планшетів, ноутбуків, настільних комп'ютерів та консолей.

Компанія AMD пообіцяла реалізувати підтримку Vulkan 1.3 та профілю Vulkan Roadmap 2022 на всіх відеокартах AMD Radeon RX (архітектури Vega, RDNA та RDNA 2). Бета-драйвери AMD Radeon Software одразу доступні для розробників, а фінальна версія драйверів очікується у найближчі кілька місяців. Відповідні оновлення для своїх продуктів випустить і компанія Nvidia.

Джерело:
Khronos Group

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 26.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: