Nvidia видалить функцію GameStream у пристроях Shield TV

Компанія Nvidia відома не лише відеокартами та рішеннями для серверного сегмента. В асортименті її продукції є ще Android-приставки Shield TV та Shield TV Pro. Вони випускаються на базі SoC Tegra X1+ із потужним графічним ядром. І хоча перші консолі сімейства Shield TV були представлені ще у 2015 році, ці пристрої досі мають певний попит.

Серед переваг приставок Nvidia Shield TV — функція GameStream. Це інтегрована можливість ігрового стрімінгу з великого стаціонарного ПК. І все це абсолютно безплатно та у високій якості. За наявності потужного комп'ютера користувачі могли стрімити ігри в роздільній здатності аж до 4K при 60 кадрах в секунду. Незабаром цю функцію видалять із Shield TV. Користувачі приставок почали отримувати листи, в яких їх інформують про відключення GameStream у майбутньому оновленні програми NVIDIA Games у лютому наступного року.

Альтернативою вбудованому стрімінгу може стати Steam Link. Також Nvidia рекомендує хмарний сервіс GeForce Now, але це передбачає щомісячну оплату. Можливо, Nvidia навмисно стимулює переходити на платний сервіс. У будь-якому випадку для користувачів Shield TV відключення стрімінгу зі стаціонарного ПК стане серйозним мінусом.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 9)