Бета-версія Steam дозволяє завантажувати ігри по локальній мережі

Компанія Valve днями випустила чергову бета-версію клієнта Steam. Одним з головних нововведень стала можливість передавати ігрові файли з одного комп'ютера на інший через локальну мережу. Це позбавить необхідності повторно завантажувати їх через Інтернет на другому ПК або портативній консолі Steam Deck та в цілому прискорить процес встановлення ігор.

Steam Deck

«Після інсталяції гри на один ПК її можна інсталювати й оновлювати на всіх інших ПК чи Steam Deck, отримуючи файли безпосередньо з першого ПК. Сучасний ПК легко може передавати ігровий вміст зі швидкістю 100 МБ/с. Під час передавання клієнт Steam, який надсилає вміст, навантажуватиме диск і процесор (тож вам не варто виконувати ресурсомісткі завдання на цьому ПК під час передавання)», — розповідає Valve.

Щоб скористатися вищезгаданою функцією на обох системах повинна бути встановлена остання бета-версія Steam, а в налаштуваннях активна відповідна опція. Користувачі можуть вибирати з яких комп'ютерів завантажуватимуться ігри: тільки зі своїх, ПК друзів або всіх доступних у локальній мережі систем. Якщо процес перенесення гри не буде завершено (наприклад, перший комп'ютер вимкнувся), завантаження продовжиться з серверів Steam.

Щодо того, коли ця функція вийде з «бети», інформації не надходило. Більше подробиць про особливості її роботи доступно за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 20.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: