Легендарний Winamp повертається у вигляді стрімінгового сервісу

Старі користувачі Windows, без сумніву, пам'ятають програму Winamp, яка багато років була найпопулярнішим музичним плеєром. Тепер Winamp повернеться у новому вигляді. Компанія Llama Group оголосила про запуск стрімінгового сервісу Winamp. Це буде платформа, де артисти зможуть виставляти свої твори й самі встановлювати ціну на них. У такій чесній бізнес-моделі розробники сервісу бачать велике майбутнє та потенціал для розвитку платформи.

Winamp забезпечить прямий контроль творців над своїм контентом та дозволить їм надавати додаткові послуги. Автори зможуть самі встановлювати та регулювати підписки, керувати цифровими правами, згадується навіть ринок NFT. Творці зможуть отримувати до 85% доходу від фан-підписок з ексклюзивним контентом. Завдяки такій справедливій моделі щодо творців контенту розробники Winamp планують залучити до мільйона авторів.

До бібліотеки будуть додавати не лише музику, а й подкасти, аудіокниги та інший контент. 15 березня сервіс стане доступним для творців та музикантів, а з 15 квітня відкриється для слухачів у всьому світі. Нова версія Winamp буде доступна у вигляді додатка для операційних систем Android, iOS та Windows, а також зможе працювати прямо у браузері

Джерело:
Winamp

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Всі новини за 02.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: