Intel готує технологію Video Super Resolution для покращення потокового відео

Днями компанія Nvidia запустила технологію RTX Video Super Resolution, яка використовує масштабування із застосуванням штучного інтелекту для потокового відео у браузері. Це аналог DLSS, але для перегляду відео. Така технологія покращує якість картинки або дозволяє заощаджувати трафік, використовуючи меншу вхідну роздільну здатність. Виявляється, Intel працює над схожою технологією та її вже можна примусово включити на деяких відеокартах.

Технологія буде доступна не лише на дискретних відеокартах Intel Arc, а й на вбудованих рішеннях, починаючи з процесорів Core 10-го покоління. Ви можете спробувати активувати Intel Video Super Resolution на Chrome версії 109 і новіше. У браузері має бути увімкнене апаратне прискорення. Після цього у властивості ярлика потрібно додати спеціальний параметр запуску, який активує масштабування Intel.

Якість підсумкової картинки залежить від вхідного відео та продуктивності конкретного GPU. Деякі користувачі вже діляться результатами у мережах Twitch та Bilibili, демонструючи порівняльні скриншоти. І ми справді бачимо покращення чіткості на представлених зображеннях.

При цьому Intel офіційно не анонсувала такої технології, тому гарантії працездатності на всіх конфігураціях немає.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 04.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: