AMD визнала наявність проблеми у графічному драйвері, через яку не завантажується Windows

У середині лютого компанія AMD випустила пакет драйверів Adrenalin Edition 23.2.1. Він підходить для всіх більш-менш актуальних 3D-прискорювачів Radeon та, як з'ясувалося після релізу, приніс значні проблеми їхнім власникам. У частини користувачів після встановлення нового драйвера перестала завантажуватися операційна система. Проблема торкнулася ПК під керуванням як Windows 10, так й Windows 11.

Днями компанія AMD визнала наявність проблеми та вже працює над її вирішенням. Наразі чипмейкер рекомендує переконатися, що всі оновлення операційної системи завершено (або припинено), а також зняти галочку «Factory Reset» під час встановлення драйвера. Ті, хто зіткнувся з вищезазначеною проблемою, можуть спробувати повернути ПК у працездатний стан за допомогою функції автоматичного відновлення Windows.

«Ми відтворили проблему, яка може виникнути в надзвичайно невеликій кількості випадків, якщо оновлення ПК відбувається під час інсталяції AMD Software: Adrenalin Edition, і ми активно досліджуємо її. Ми рекомендуємо користувачам переконатися, що всі системні оновлення застосовано або призупинено перед встановленням драйвера, а параметр "Factory Reset" знято під час встановлення драйвера AMD. Ми прагнемо розв'язувати проблеми якомога швидше та настійно рекомендуємо користувачам повідомляти про проблеми з AMD Software: Adrenalin Edition за допомогою Bug Report Tool», — розповів представник AMD виданню PCWorld.

Обговорити в форумі (коментарів: 95)