Microsoft додає в Edge технологію Video Super Resolution для покращення відео

Буквально вчора ми писали про технологію Intel для масштабування потокового відео за допомогою штучного інтелекту, а сьогодні Microsoft офіційно запускає аналогічну технологію в браузері Edge. Технологія Video Super Resolution для Edge використовує машинне навчання для покращення якості відео, що переглядається у браузері. Це досягається шляхом видалення блокових артефактів стиснення та підвищення роздільної здатності.

Технологія працюватиме з YouTube та будь-якими іншими платформами потокового відео, крім відео з цифровим захистом PlayReady або Widevine. З Video Super Resolution ви можете переглядати відео у кращій якості без збільшення трафіку. Також це покращить враження від старих роликів низької роздільної здатності.

VSR працює у разі відтворення відео з роздільною здатністю менше 720p. Але висота та ширина мають бути більшою за 192 пікселів. Технологія сумісна з відеокартами Nvidia RTX серії 20/30/40 та AMD Radeon RX 5700 та новіше. Мобільні системи потребують підключення до мережі для постійної роботи дискретної графіки. Але розробники вже працюють над автоматичною підтримкою технології в ноутбуках із кількома GPU.

Зараз технологія доступна тільки в попередній версії Microsoft Edge Canary для 50% користувачів. Але VSR можна активувати в ручному режимі. Для цього потрібно включити нову функцію через команду: «edge://flags/#edge-video-super-resolution».

Джерело:
Microsoftedgeinsider

Обговорити в форумі (коментарів: 10)