Модель штучного інтелекту GPT-5 буде запущена до кінця року

На початку місяця компанія Microsoft офіційно оголосила про запуск моделі штучного інтелекту GPT-4. Нагадаємо, що в основі популярного чат-бота ChatGPT лежить модель GPT-3.5. І вже йде робота над новою версією цього ШІ. Дослідники з OpenAI зараз займаються навчанням моделі GPT-5.

Один із розробників обіцяє, що навчання GPT-5 буде завершено в грудні. За очікуваннями OpenAI, ця модель має вийти на рівень загального штучного інтелекту AGI (Artificial general intelligence). Це означає універсальність ШІ та можливість сприйняття та вирішення будь-яких завдань на рівні людини. Спілкування з таким ШІ нагадуватиме спілкування з живою людиною. Можливо, насправді GPT-5 буде не настільки всемогутньою, але в будь-якому випадку нам обіцяють серйозний стрибок уперед щодо чинних моделей. За чутками раніше може бути випущена проміжна модель GPT-4.5.

Бурхливий розвиток технологій ШІ вже викликає побоювання в IT-фахівців, науковців, філософів та політиків. Днями з'явився публічний лист від Future of Life Institute, де серед підписантів є навіть Ілон Маск та Стів Возняк. У листі пропонується зробити паузу у розвитку ШІ, щоб точніше оцінити ризики та виробити захисні протоколи зі спеціалістами з різних галузей.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 30.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: