Ілон Маск розробляє штучний інтелект для Twitter

До перегонів у сфері штучного інтелекту готовий включитися Ілон Маск. Видання Business Insider опублікувало статтю, в якій посилається на інсайдерів із Twitter. Маск придбав 10000 графічних прискорювачів для платформи Twitter. Такі обсяги GPU зазвичай використовуються для навчання та роботи великих систем штучного інтелекту. Також з лютого йде пошук та набір співробітників, які займуться розробкою ШІ. Нещодавно до компанії приєдналися два відомі в цій галузі фахівці, які раніше працювали в DeepMind, дочірній компанії Alphabet.

Все це натякає на плани запуску своєї моделі ШІ. Це, ймовірно, буде проєкт на базі великої мовної моделі (LLM). Великі обсяги даних мережі Twitter можуть бути використані для навчання цієї моделі. Відомо, що дані Twitter використовувалися компанією OpenAI, яка розробила ChatGPT. Новий ШІ від Маска поки що на ранній стадії проєктування. Можливо, він використовуватиметься для більш просунутого та якісного пошуку.

Варто враховувати, що все це на рівні чуток. Жодної офіційної інформації з приводу впровадження ШІ в Twitter немає. Цікаво, що раніше Ілон Маск критикував бурхливий та необмежений розвиток технологій штучного інтелекту. Він навіть підписався під відкритим листом із проханням поставити дослідження у сфері ШІ на паузу для оцінки ризиків у цій сфері.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 12.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: