Ілон Маск хоче створити TruthGPT

Нещодавно з'явилася інформація, що Ілон Маск скуповує графічні прискорювачі для глибокого навчання та наймає людей, які мають досвід у сфері штучного інтелекту. Відомо, що йому вдалося переманити кілька провідних розробників з DeepMind. А в штаті Невада було зареєстровано компанію X.AI Corp., що прямо натякає на розробку в області ШІ.

Тепер Маск дав офіційне підтвердження своїм планам. Під час інтерв'ю для каналу Fox News він сказав, що справді працює над ШІ, і назвав його TruthGPT. Ця модель спрямована на пошук істини. Згадується навіть, що вона допоможе зрозуміти природу всесвіту, що стане однією з умов його безпечності для людства. Раніше Маск неодноразово говорив про потенційні ризики сучасних перегонів ШІ.

Загалом поки що важко зрозуміти, що ховається за гучними словами мільярдера. Сама назва натякає на аналогію з відомим чат-ботом ChatGPT і використання великих мовних моделей (LLC). Раніше були припущення, що ШІ буде пов'язаний із платформою Twitter. Можливо, йдеться про систему, яка намагатиметься визначити правду та брехню у насиченому інформаційному потоці.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Всі новини за 18.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: