Вийшла програма Nvidia Power Management для гнучкого управління потужністю «зелених» відеокарт

Потужна відеокарта має невеликі недоліки. У старих іграх її потенціал є надмірним, частота кадрів дуже висока та GPU марно витрачає ресурси, споживаючи зайву електроенергію. Існують програмні методи для обмеження частоти кадрів. Але тепер у користувачів з'явився інструмент прямого регулювання потужності відеокарти.

Незалежний розробник виклав у публічний доступ утиліту Nvidia Power Management (NVPMM), яка керує лімітами потужності через програмний інтерфейс Nvidia SMI, раніше доступний лише у режимі командного рядка. Вона дозволяє налаштовувати профілі потужності у графічному режимі для контролю продуктів сімейств GeForce, Quadro, Tesla та GRID.

Головною особливістю програми є створення профілів потужності для окремих програм або групове керування програмами. Наприклад, ви створюєте групу A з максимальною потужністю, куди додаєте Cyberpunk 2077 та інші сучасні ігри, та групу B з мінімальним обмеженням потужності для старих проєктів. Аналогічно можна робити для кожної окремої гри.

Однозначний плюс такої програми в тому, що ви легко обмежуєте потенціал відеокарти для невибагливих додатків, щоб знизити енергоспоживання, нагрівання та шум.

Варто зауважити, що на форумі є скарги щодо непрацездатності програми в деяких випадках. Також окремі антивіруси ідентифікують усередині NVPMM шкідливий додаток. Тому поки що ви встановлюєте NVPMM на свій страх та ризик. Всі посилання на звантаження доступні в цій темі форуму Guru3D.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Всі новини за 30.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: