Google запускає чат-бот Bard у 180 країнах

У рамках презентації Google I/O компанія оголосила про важливе оновлення свого чат-бота Bard AI на базі штучного інтелекту. Ця «відповідь» на ChatGPT раніше була доступна лише в США та Британії. Тепер Google офіційно запускає тестову версію Bard у 180 країнах. В ШІ додано підтримку японської та корейської мов, незабаром додадуть ще 40 мов.

Штучний інтелект Bard переведений на потужнішу мовну модель PaLM 2, що дозволило реалізувати нові функції, покращити логічні та математичні навички, а також можливості роботи з програмним кодом. Взаємодія з Bard стане наочнішою і простішою, штучний інтелект зможе сприймати в запитах зображення та сам доповнюватиме відповіді візуальними матеріалами. Bard може аналізувати зображення, наприклад, визначити породи собак на фото.

Bard даватиме підказки та посилання на джерела при цитуванні коду та контенту. Покращено експорт у Colab, Gmail та інші додатки. У майбутньому Google запропонує можливість інтеграції Bard у всі сервіси Google. Через спеціальні розширення можна буде підключати Bard до сторонніх програм, у найближчих планах інтеграція з генеративними сервісами Adobe Firefly. Як приклад наводиться ситуація, коли ви плануєте дитячу вечірку з нагоди Дня народження і хочете надіслати запрошення із потішним зображенням єдинорога. Достатньо попросити Bard «Зроби зображення єдинорога та торта на дитячій вечірці», і він згенерує зображення за лічені секунди, дотримуючись високих стандартів якості Adobe.

Google хоче, щоб Bard став інструментом для реалізації творчих ідей та покращення продуктивності. Тому компанія працює над тим, щоб зв'язати Bard з корисними програмами Google і програмами від партнерів, включаючи Kayak, OpenTable, ZipRecruiter, Instacart, Wolfram і Khan Academy.

Також у планах Google покращення свого пошуковика через інтеграцію технологій штучного інтелекту та генеративних моделей. Новий режим пошуку Search Generative Experience поки працює в експериментальному режимі. Також компанія працює над технологією синхронного перекладу відео на базі ШІ.

Джерело:
Google

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 11.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: