Microsoft Paint у майбутньому може отримати ШІ для генерації зображень

Microsoft планує додати нові функції на базі технологій штучного інтелекту до операційної системи Windows 11. Компанія експериментує з різними функціями та тим, як їх можна впровадити у додатки. Насамперед йдеться про плани впровадження генеративного ШІ до програми Paint під Windows 11. Це дозволить створювати малюнки на основі текстового опису. Нова функція буде заснована на тій самій технології ШІ, що і Bing Image Creator. У програмі з'явиться кнопка Magic Paint та бічне поле для введення опису.

Також розробники експериментують з іншими додатками, зокрема, з новими функціями для «Фотографії», «Камера» та «Ножиці». На фотографіях можна буде ідентифікувати людей або об'єкти, а потім вирізати та вставляти їх в інші області. Що стосується «Ножиць» і «Камери», то в них ймовірно з'явиться технологія оптичного розпізнавання символів (OCR). Це дозволить кожному додатку ідентифікувати текст на фотографіях та зображеннях, що спростить роботу з цією інформацією. Деякі нові функції вимагатимуть спеціальний нейронний прискорювач NPU, а деякі працюватимуть на звичайному CPU.

Всі напрацювання ШІ для додатків під Windows 11 поки що знаходяться на початковій стадії. Це експеримент, і не факт, що ми побачимо оновлення з ШІ найближчими днями. Але з чуток наступна Windows, яка може з'явитися вже у 2024 році, отримає серйозну інтеграцію ШІ.

Джерело:
Windows Central

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 24.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: