Перші тести функції Intel Application Optimization показали непогану прибавку частоти кадрів

Разом із процесорами Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) дебютувала функція Intel Application Optimization (APO). Вона підтримується виключно новими чипами та відповідає за ефективніший розподіл ресурсів CPU щодо стандартного Thread Director, завдяки чому, наприклад, підвищується продуктивність в іграх. Мабуть, головним недоліком APO можна назвати необхідність підготовки профілів для окремих програм.

Intel APO

Наразі Intel Application Optimization підтримує лише дві гри: Rainbow Six: Siege та Metro Exodus. Для цих проєктів Intel заявляє про покращення продуктивності в середньому на 13 та 16 % відповідно. У майбутньому перелік сумісних ігор буде розширено, а поки що перші власники чипів Core 14-го покоління вирішили особисто перевірити, наскільки добре працює нова функція.

Intel APO

Як показали незалежні тести, Intel APO дійсно забезпечує помітне збільшення частоти кадрів. У випадку комп'ютера на базі Core i9-14900K та GeForce RTX 4090 середній показник fps виріс з 273 до 339 к/с (тобто на 24%) в Metro Exodus та з 659 до 867 к/с (на 31%) у Rainbow Six: Siege. Звертаємо увагу, що виміри швидкодії проводилися у вбудованих бенчмарках з роздільною здатністю Full HD.

Intel APO

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 24.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: