Alibaba запускає потужний ШІ Tongyi Qianwen 2.0

Компанія Alibaba Cloud, яка надає ресурси для хмарних обчислень та є одним із підрозділів відомого китайського гіганта Alibaba Group, оголосила про запуск нової версії свого ШІ. Це велика мовна модель (LLM) Tongyi Qianwen 2.0. Анонс відбувся у рамках щорічного заходу Apsara Conference, присвяченого сучасним технологіям.

Компанія каже, що нова версія має кілька сотень мільярдів параметрів. Цей ШІ суттєво покращений щодо старої версії, зокрема, у розумінні складних мовних конструкцій та міркувань, копірайтингу та у запобіганні хибним фактам. У спеціалізованих тестах з багатозадачного розуміння мови, в арифметичних та математичних завданнях Tongyi Qianwen 2.0 перевершив деякі провідні мовні моделі. Нова модель ШІ доступна через сайт, мобільні програми та через API для розробників. Також Alibaba випустить нові галузеві моделі вузької спеціалізації для підвищення ефективності бізнесу та виробництва.

Разом із новими ШІ компанія представила хмарну обчислювальну платформу для навчання ШІ. Заявлено, що наразі 80% китайських технологічних компаній та половина ШІ-компаній працюють на хмарній платформі Alibaba Cloud. І компанія має намір покращити цю статистику, ставши провідною «хмарою» в епоху ШІ.

Джерело:
Alibaba Group

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 02.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: