Відеоадаптери AMD Polaris та Vega в майбутньому отримуватимуть лише критичні оновлення драйверів

AMD поки не готова відправити «на пенсію» відеоадаптери сімейств Polaris та Vega, але вже почала скорочувати їхню програмну підтримку. Починаючи з вересня компанія випускає для них окремий пакет драйверів, який виходить значно рідше версії для сучасніших відеокарт. Надалі ці 3D-прискорювачі отримуватимуть лише критично важливі оновлення, повідомляє AMD.

Radeon RX Vega 64
AMD Radeon RX Vega 64

«Графічні архітектури AMD Polaris та Vega є зрілими, стабільними та продуктивними. Вони не отримують особливої користі від регулярної оптимізації програмного забезпечення. Надалі AMD надаватиме критичні оновлення для продуктів на базі Polaris та Vega через окремий пакет драйверів, включаючи важливі оновлення безпеки та функціональності в міру їх доступності. Їхня підтримка вища, ніж у продуктів, які компанія AMD відносить до застарілих. Геймери, як і раніше, можуть насолоджуватися своїми улюбленими іграми на продуктах на базі Polaris і Vega», — розповів представник AMD виданню AnandTech.

Нагадаємо, графічна архітектура AMD Polaris дебютувала у 2016 році з лінійкою відеокарт Radeon RX 400. Через рік компанія випустила пристрої на базі Vega, включаючи лінійку карт Radeon RX Vega та гібридні процесори Ryzen, які оснащувалися iGPU з цією архітектурою. До речі, «червоні» вже згорнули підтримку Polaris та Vega у пакеті AMDVLK для операційних систем Linux.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 09.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: