Сема Альтмана раптово звільнили з посади генерального директора OpenAI

Після буму штучного інтелекту заговорили про новий етап технологічного розвитку. Компанія OpenAI, що створила ChatGPT, стала одним із флагманів цього напряму, а її генеральний директор Сем Альтман (Sam Altman) був головною публічною особою компанії та ChatGPT. Саме з ним асоціюється успіх OpenAI. І на цьому тлі несподіванкою стала новина про те, що рада директорів вирішила звільнити Сема Альтмана з його посади. Як причина вказується, що Альтман не був відвертим з радою директором і втратив довіру, і це обмежує його здатність виконувати свої обов'язки.

Це звільнення, ймовірно, стало несподіванкою і для самого Альтмана, який напередодні ще брав участь у публічних заходах на тему ШІ. Тимчасовим генеральним директором стане технічний директор Мира Мураті (Mira Murati).

Відразу після цього надійшло повідомлення про звільнення з компанії Грега Брокмана (Greg Brockman), одного із співзасновників компанії, який стояв у джерел розробки ChatGPT.

Колишні керівники обмежилися стандартними постами у мережі X (Twitter) на тему того, що були раді працювати в такій компанії та побажали удачі колишнім співробітникам. Формулювання щодо причин звільнення Альтмана є дуже сумнівними. За чутками, його усунення стало несподіванкою навіть для головного інвестора в особі Microsoft. Очевидно, що всередині OpenAI назрівають якісь великі зміни.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 18.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: