AMD випустила бета-драйвер для Radeon RX 7000 з функцією HAGS

Компанія AMD випустила новий бета-драйвер Adrenalin Edition 23.30.13.01 для відеокарт Radeon RX 7000. Він додає підтримку Avatar: Frontiers of Pandora, яка виходить 7 грудня. Гра створюється у партнерстві з AMD і буде оптимізована під процесори та відеокарти «червоної» компанії.

Деякі користувачі з форуму Guru3D звернули увагу, що драйвер має функцію HAGS (Hardware Accelerated GPU Scheduling). Востаннє вона була присутня в драйвері Adrenalin Edition 20.5.1 за 2020 рік, який випускався для відеокарт Radeon RX 5700 і RX 5600. У всіх наступних релізах ця технологія не використовувалася.

HAGS є спеціальною функцією Windows 10 для кращої роботи планувальника завдань та швидшого реагування графічного процесора на різні навантаження. Раніше AMD випустила драйвер для професійної відеокарти Radeon PRO W7700 із такою функцією. Тепер вона доступна і для споживчих відеокарт, але тільки нової серії. Radeon RX 6000 таку функцію не підтримують. Цікаво, що у 2021 році AMD констатувала, що HAGS не забезпечує очікуваного підвищення продуктивності в графічних процесорах RDNA 2, тому компанія відмовилася від цієї технології.

Можливо, зараз ситуація змінилася. Хоча перші користувачі провели власні тести та поки що не помітили жодного прискорення продуктивності. Але, ймовірно, це перша спроба відродити стару технологію, щоб «вичавити» з нових GPU трохи більше.

Офіційний драйвер WHQL Adrenalin Edition може вийти ближче до дати виходу Avatar: Frontiers of Pandora. Чи буде в ньому підтримка HAGS, з'ясується після релізу програмного забезпечення

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 30.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: