AMD покращить якість відеоконтенту за допомогою FidelityFX Super Resolution

AMD незабаром випустить свою відповідь на технологію Nvidia RTX Video Super Resolution. Вона, нагадаємо, покликана покращити якість відеоконтенту за допомогою алгоритмів штучного інтелекту. Використовувати її можна як у браузері, так і окремому медіаплеєрі, щоправда, обов'язково знадобиться відеокарта GeForce RTX. У майбутній версії RTX Video Super Resolution «зелені» навіть обіцяють додати можливість перетворити SDR-контент на HDR.

AMD FSR

В той самий час фахівці AMD працюють над адаптацією технології FidelityFX Super Resolution, знайомої з ігор, для масштабування відео. Про це представники чипмейкера розповіли закордонним колегам під час закритої презентації напередодні виставки CES 2024. Відповідну функцію буде реалізовано на рівні пакету драйверів Radeon Adrenalin.

Крім того, AMD працює з розробниками VLC Media Player над спеціальним оновленням для GPU Radeon. У нову версію медіаплеєра планується інтегрувати масштабування FidelityFX Super Resolution, а також алгоритми шумозаглушення на основі технологій AMD. Нагадаємо, що RTX Video Super Resolution була додана у VLC Media Player минулої весни.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 11.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: